mors dag

Hej hopp!

Vi har haft det precis som vanligt i helgen... Vincent har skrikit i princip all vaken tid. Vi åkte in till akuten i fredags igen, och det är konstaterat kolik nu. Vilket vi såklart redan visste. Vi fick åka hem igen, eftersom inget direkt kan göras på helgen.
Imorgon ska jag tillbaka kl 13, och då ska det göras upp en plan för hur vi ska gå vidare. Dom misstänker ju forfarande komjölksallergi, så jag har gått på mjölkfri kost sen igår. Det tar ju ett par dygn innan man märker skillnad iom att jag ammar. Så det är väl bara att härda ut gissar jag... Han bajsar forfarande ca 15 ggr/dygn.
Idag har han skrikit konstant, och inte har han sovit mycket heller.
Dessutom har han blivit snuvig i näsan och svårandad igen...

Idag var det Mors Dag. Hur har ni blivit firade? Själv fick jag ett presentkort på Mobilia av mina killar. Superglad blev jag, som den shoppoholic jag är :)

Mina föräldrar plus syster kom in idag. Vi körde ner till Västra Hamnen och gick på restaurang. Det var supergod mat, och mycket fick man. Kan rekomendera den restaurangen, Albatross.Hoppas ni haft en fin dag ♥


update

Hillu!

Här har det varit jobbigt ett bra tag nu och allt tog ytterligare fart i lördags.

Prinsen har ju skrikit nästan all vaken tid sen han föddes, och sen i lördags blev allt ännu värre.
I lördags började vår lille prins bajsa okontrollerat mycket. I lördags bajsade han ca 15 ggr, i söndags ca 20 ggr, i måndags ca 30 ggr och igår ca 40 ggr... Helt galet! Han har haft så ont att hela hans rumpa är totalt sårig, uppsvedd och röd.

Igår fick jag nog, både av allt bajsande och skrik och åkte in med honom till akuten.
Där skrek han så obeskrivligt mycket, så han fick prio 1 och inom tio minuter kom det en läkare. Han fick alvedon, dom tog en vikt på honom och sen var det dags för provtagning.

Dom tog saltprover, snabbsänka och avföringsprov.
Saltproverna visar surhet, som innebär att han var på väg att bli uttorkad. Snabbsänkan var helt normal, och avföringsprovet har vi inte fått tillbaka ännu. 

Men vilken skillnad efter alvedonen! 
Han blev en helt annan kille! Han skrattade, jollrade, sparkade och viftade... Helt ljuvligt att se! Det har inte hänt så många gånger vill jag lova. 
Sen somnade han 20.30, och vaknade inte förrän sju timmar senare, ca 03.30. Då ammade han en stund, och somnande sen om till 8 på morgonen. Ammade igen och sov till 10.30.  
Han blev sen undersökt av läkaren, som tror till 99% att Vincent har komjölksallergi. Så nu är det mjölkfri ersättning kombinerat med amning som gäller. 

Vi ska ge det 3 dagar, och fortsätter han bajsa så här så skulle vi återkomma. Han har inte skrikit alls sen igår. Helt fantastiskt, så nöjd så länge har han nog aldrig varit.

Idag var det sedan premiär för föräldragrupp och spädbarnsmassage. Det var jättemysigt, och lillprinsen fullkomligt älskade det! Han njöt verkligen. Det var en riktigt mysig upplevelse för oss båda.
Jättekul att även få träffa de andra mammorna. Alla utom två var omföderskor, och de flesta var i min ålder upp till 35. Hoppas på att kunna koppla med någon av dem.
Vi ska ha spädbarnsmassage 3 gånger till. Längtar redan till nästa gång.

Annars ska vi ju gifta oss samtidigt som vi ska ha dop för prins Mini. Detta om 3½ veckor! Det är snålt med tid, men vi har världens bästa vänner, som alla hjälper oss med det dom kan. Längtar så till att bli Fru. Fru Meier! ♥


♥ Finaste Nea och min älskling ♥
long time..

.. no see!

Hej på er!

Hoppas ni alla mår bra!

Här hemma rullar allt på i en himla fart. Dagarna bara försvinner som smör i solsken och denna veckan är sista veckan som storebror går heltid på dagis. Det kommer bli en utmaning att ha Milton hemma varannan dag, och jag måste verkligen bli kreativ, och hitta på saker de dagar han är hemma.
Tur jag har några kompisar som också är hemma.

Här kommer en bildkavalkad =)milton 3 år

Idag har vår stor lille kille blivit 3 år!

Helt galet vad snabbt tiden gått. Och ändå känns det som att Milton alltid varit med oss. Kommer inte ihåg hur mitt liv var, innan jag hade barn.
Det har varit de 3 bästa åren i vårat liv!
Han fyller vårt liv med så mycket glädje, så mycket kärlek, så mycket värme! (och en hel del frustration mellan varven)
Men han är en helt underbar kille, som är duktigt intelligent, en riktig pratkvarn, och med en fantasi som inte vet några gränser.

Vi är så tacksamma för att just Milton kom till oss, den där högsommarvärma söndagen i början på maj. Efter 50 timmars förlossning kom han så äntligen ut till oss, alldeles sådär perfekt som man drömmer om! Från det ögonblicket var vårt liv för alltid förändrat.

Vi älskar dig utan gräns, älskade Milton!


lek och bus

Jag måste verkligen säga att mina barn är så lyckligt lottade! Dom har världens bästa mor & farföräldrar. Alla fyra älskar att leka med barnen.

Igår var vi på Folkets Park med mina föräldrar och dom blev lika fulla i bus som Milton. Jag bjuder på lite bilder av det hela :)

Milton och morfar i M´s nya hoppborg :)


tiden som varit

Hallå i stugorna...

Vi har haft det ganska tufft här hemma, och har det fortfarande...
In och ut från sjukhuset.. Akuten, varit inlagda och varit hos specialister hit och dit med vår lilla minsting. Han har det så superkämpigt med sin andning.

Efter besök hos många olika läkare, och nu senast hos specialist, visade sig följande.
Han har två olika missbildningar. En sitter i vänstra näsgången. Där är det en förträngning, som består av att brosket är för mjukt, och faller ihop.
Detta kommer bli bättre i takt med att han växer, och när han är ca 3 månader ska det med största säkerhet ha stelnat, och då vara bättre.

Den andra missbildningen sitter i luftstrupen.
Där finns för mycket vävnad, som faller ut över hans andningsvägar. Detta brukar man operera, men på en sån liten bebis vill man inte det. Dels pga narkosen, och dels pga att allt är så litet och omoget på så små bebisar, att en operation blir svår både för läkarna och för bebisen.
Det kan växa bort inom tre år, och har det inte gjort det när han är ett år, kommer de med stor sannolikhet operera honom.

Dessa två missbildningar resulterar i att han har stora problem med andning, men även med amning. Han går inte upp i vikt som han ska. Han har bara gått upp 130 gram på två veckor, och då ska en bebis gå normalt gå upp 150-200 g på EN vecka.
Därför har vi varit tvungna att börja ge honom ersättning också.
Detta har varit ett stort slag för mig... Jag ville verkligen att amningen skulle funka för oss. Jag ville helamma minst ett halvår, och att inte kunna det har tagit hårt på mig.
Men vår lille killes välbefinnande måste komma först.
Nu går vi till sjukhuset två gånger i veckan på vikt och andningskontroll.
Sist vi på kontroll fick han inhalera adrenalin. Men det hjälper bara en timme, sen är det lika mycket stopp igen...

I torsdags fick vi dessutom åka till akuten igen. Då var det superjobbigt för vår älskling.
När vi kom in hade han bara 85% i syresättning, och man ska ha runt 95-100%.
Han fick då inhalera syrgas och adrenalin direkt, och han hämtade sig snabbt. Fick åka hem efter några timmar igen...

Vår lille ögonsten har haft en riktigt tuff start och han skriker väldigt mycket. Om det är för att andningen besvärar honom och gör ont, eller om det är magen som är hård vet vi inte. Gissar på att det är både och.

Önskar bara att han ska få vara frisk, må bra och att vi ska få njuta av denna tid....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Annars hade vi en supermysig valborg med våra fina vänner Danne och Linda med tillhörande bebis.
Vi grillade. Jimmy hade gjort egna grillspett, och jag hade gjort en grekisk sallad och baconlindade sparris och massa olika smarriga såser.
Linda gjorde en exotisk fruktsallad med kokos till och grädde. Såå gott! Hela kvällen gick i GI-tema :)Här får ni lite bilder på min underbara familj...


RSS 2.0
test
test