fler bilder

... på Vincents rum.

Nu lite detaljer.
lillebrors rum

Nu är allt färdigt på Vincents rum. Här kommer lite bilder!


Svårt att ta bilder så att man får en helhet av rummet. Ni får väl komma hit och kolla istället! :)


lördag

Hej hopp!

Här har inte sovits mycket i natt känns det som.
Jag har haft sjukt konstiga drömmar och vaknat hela tiden. Och när jag vaknat har jag haft skumt ont i magen och känt mig mör i hela kroppen.

Nu är jag lite piggare men har ont i ljumskarna när jag går.

Just nu leker hela familjen med lera och sen blir det kanske en promenad längs stranden.
Jämför lite magbilder. Den första är i v 37 med Milton, den allra sista magbilden i den graviditeten. Den andra är från samma vecka denna graviditeten.


aldrig varit mer gravid än så här

I just denna dagen, 37+2, anlände Milton kl 14.34.

Då hade jag varit i värkar i exakt 49½ timmar. När han kom, så var vår lycka total. Det var värt varenda sekund av de 50 timmarna, och jag hade gjort det flera gånger om igen!
Milton nybakad och pappa utmattad...


Två dagar tidigare gick min slempropp hemma. Så även om jag inte blivit igångsatt, så hade han nog kommit bara några dagar senare.

Nu går man här hemma, och bara väntar på att man ska få någon liten blödning, att slemmisen eller vattnet ska gå, eller att värkarna ska starta och inte stanna av.
Men än så länge ingenting....
Åh vad jag längtar efter att bli tvåbarnsmamma nu. Ni anar inte... ♥

Ska strax börja med maten.
Det blir fläskfilegryta med sallad och ris. Miltons farmor och farfar kommer hit på middag ikväll.
Hade ju varit klockrent om förlossningsarbetet började efter middagen. Då behöver vi inte ringa efter barnvakt, då är ju redan farmor och farfar här ;)

Ha en riktigt mysig start på helgen!


vecka 38

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Ja, så var det ca 2 veckor kvar... Hoppas på bara några dagar om jag ska vara ärlig. Nu räknas jag ju som fullgången. Idag har trycket neråt varit helt galet! Går och kissar en gång i halvtimmen. Pust!

Vi avr på XXXLutz idag, och köpte en ny matta. Mattförsäljerskan där tittade mig i ögonen, och frågade mig om det inte var dags snart? Jo, det hoppas jag svarade jag. Jag har två veckor kvar förklarade jag.
Då säger hon: Titta mig i ögonen, så ska jag säga dig när du kommer föda.
Jag gjorde som jag blivit tillsagd, och får beskedet att jag kommer föda om 6 dagar, nästa onsdag alltså.
Haha! Vi får väl se om hon har rätt!
Kul var det iallafall att en mattförsäljerska var så framåt ;)

Hoppas ni haft en fin dag.

Idag är det din dag Caroline för gissad förlossning. Men jag tror ine han kommer innan midnatt iallafall hihi! ;)


måndag

Hej söta ni!

Idag har varit en så mysig dag.

Finaste Jenny kom hit vid lunchtid och äntligen fick vi flera timmar med bara tid för att catcha up. Vi spenderade 5 timmar ihop, och det kändes ändå långt ifrån tillräckligt. Vi hade kunnat hålla på i flera timmar till...
Men det var jättehärligt att få snacka, och utan barn. Vi träffas alldeles för sällan, det var nästan ett år sen sist, så när amn träffas har man en del att snacka om.
Men tack för att du kom kära vän! ♥

Efter Jenny gått hem vilade jag i nästan en timme, sen var det dags för tjejmys hemma hos Jennifer. Mysigt as always. Precis kommit hem därifrån.

Nu ska jag kolla på Familjen Annorlunda med min kära livskamrat.

Imorgon är det förövrigt dagen då Jimmy gissar att hans andra son ska entra världen. Jag är något skeptisk ;)

lördag

Hej raringar!

Här är en med mycket förvärkar kan jag säga... Har haft sen igår, och imorse kom dom med massiv ökad styrka, och de varade nästan 2 minuter och jag kunde inte stå upp.
Det lugnade sig vid lunch, men i eftermiddags lagom till vårt fikasällskap hade komit fick jag tillbaks dom, och de håller på fortfarande.
Nu gör de dock inte så ont som i morse, men de kommer väldigt ofta och trycker på neråt rejält.

I eftermiddags hade vi besök av familjen Dahlqvist.
De var väldigt längesen vi såga hela familjerna, har inte hänt sen i somras, och jag, Sandra och barnen har inte setts sen innan jul, så det var verkligen på tiden.
Barnen lekte så fint och det var så härligt att se. Man märkte att de saknat varann!
Melodifestivalen nu... Man tittar mest för att man ska.
Nu ska jag dricka lite the, äta ananas och springa lite i trappan. :)


fredag

Hej sötnosar!

Idag har jag försökt vara flitig.

Har städat hela huset minus moppning. Det tog ända fram till lunch. Men så befriande skönt när det var klart! Handlade hem lite fina tulpaner och vilken vårkänsla man fick!
I eftermiddags knackade det på dörren, och då visar det sig att jag fått bud, och inte vilket bud som helst, nämligen godisbud!
Det var från finaste fam Harneborn! Det var ett bud helt i min smak och stil, tack så himla mycket! Blev så glad!Vilka fina människor det finns i vår närhettill jenny (och andra gissare)

Jenny undrade vilket datum som var BF.
Det är uträknat till den 15/3 och han är beräknad att väga runt 3400 gram.

Men nu såg jag att du redan gissat :) Men du får infon här iallafall...

sammanfattning av gissande för vincents ankomst

Titti, Vincents mormor 20/2 3250g 49 cm

Jimmy, Vincents pappa  22/2 2950g 51 cm

Hanna 22/2 3560g 52 cm lång

Sandra N 23/2 3450g 53cm

Maggan, Vincents mammas faster 23/2 3480g 54 cm lång

Caroline 24/2 3200g 47 cm

Vicky, Vincents moster 26/2 3750g 50 cm

Jessica 26/2 3450g 47 cm

Linda 27/2, 49 cm, 3165 g

Lina 28/2 3290g 51 cm

Jenny 2/3 3520g 50 cm

Tina 3/3 4055g 58 cm

Tom 4/3 3200g 47 cm

Ida 5/3 3300g 49 cm

Sandra D 5/3 3600g 52cm

Lena, Vincents farmor 9/3 3200g 50 cm

Sandra H
9/3 3340g 51cm

Monica 9/3 3601g 52cm

Lova 10/3 3240g 50 cm

Linnea natten mellan 10:e och 11:e. 3640g 51 cm

Annelie 16/3 3510g 50cm

Lisa
18/3 3800g 52 cm

Linnea 25/3 4150g 51 cm


Spännande! På söndag börjar gissningsleken... Kom igen nu ni andra som ännu ej gissat!

vecka 37

Så då... Bara cirka 3 veckor kvar.. Längtan är olidlig!

Köpte hem hallonbladsthe igår. Drack en kopp, och den resulterade i värkar som varade 1½ minut med 3 minuters mellanrum hela kvällen. Innan har inte sammandragningarna gjort så ont, men nu är det en ilande känsla i magen och det gör ont och spänner rejält down there.
Jag avr ju ute och åt på restaurang och efter det bio, med min Frida. Satt och riktigt svettades igenom förvärkarna på bion haha! Frida var lagom nervös ;)
Jag lyckades somna ifrån det när jag kom hem, men vaknade hela natten av värkarna.
Och allt detta av en ynka kopp haha!
Nu är det dock lugnare... Kommer bara då och då nu. Ska ta mig en kopp sen igen ;)

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

Ni är dåliga på att gissa, bara 7 stycken av er som gissat, och jag vet att jag fler läsare än så.. Skärpning!


alla ♥ dag

Idag är det ju kärlekens dag...

Tycker det är ganska fint att man uppmärksammar kärleken på en helt egen dag.

Jag vill tillägna denna dag mina tre killar. Dom är värda all min kärlek, all min värme, all min uppmärksamhet och hela mitt ♥.

Jimmy - min livskamrat.
Jag är bara så fantastiskt lycklig att få vara din. Är så ljuvlig tacksam över att ha funnit dig, och över att ha vunnit ditt ♥. Du betyder allt för mig. Du är min livlina, min skatt, mitt skydd, mitt stöd, den jag lutar mig mot när det stormar. Jag är fullstädnigt trygg i vår relation, och med dig. Jag vet att du älskar mig med evig och fullständig kärlek, som aldrig verkar blekna. Du känner mig, utan och innan. Mina starka och svaga sidor. Du har sett alla mina färger - och du stannar kvar. Bara det är ett mirakel.
Jag älskar dig med evigt bestående kärlek, jag är otroligt stolt över dig, över den du är och allt du gör. Du är världens mest fantastiska pappa och världens bästa livskamrat.
Milton - min förstfödde.
Milton om du bara anade hur fruktansvärt älskad du är. Jag älskar dig med fullkomligt gränslös kärlek. Jag är fantastiskt glad att just du kom till oss, den där soliga, varma försommardagen i början av maj 2008. Du är världens bästa kille. Så full av liv, så full av kärlek, så full av vishet, trots dina ynka 2½ år. Du lär oss så mycket varje dag, älskling.
Nu ska du väldigt väldigt snart bli storebror, och jag bara vet att du kommer ta dig an den rollen med största bravur. Redan nu pratar du med stolthet om din älskade lilla lillebror, och förväntan bara lyser i dina bruna vackra ögon.

Vincent - min ännu ofödde högt älskade son.
Om du bara visste så efterlängtad du är, lille skatt. I 10 långa månader försökte vi bli gravida med dig, hjärtat. Det var 10 väldigt långa månader, fyllda med förväntan, frustration, tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Det kändes hopplöst många gånger, så när vi fick beskedet att du äntligen börjat växa i mammas mage var vår lycka fullständig.
Vi längtar efter dig ofantligt mycket, och kan knappt vänta på att så äntligen få hålla din varma, nyfödda, något kladdiga kropp i våra armar. Kom snart, älskade unge! Vi vill inget annat än att få börja leva vårt liv tillsammans med dig.
måndag

Hej sötisar!


Idag har jag varit på utvecklingssamtal för Milton.
Dom hade bara gott att säga om vår lille ögonsten, det enda som var lite negativt var att han pratade inte så mycket med just pedagogerna, men med sina kompisar tjattrade han på som bara den!
Lite förvånande var det allt, för här hemma pratar han ju så otroligt mycket, att man aldrig tror att han är tyst. Undrar ibland om det finns någon avstängsningsknapp, haha!
Men det kommer väl det också... Han tycker väl det är roligare att prata med sina jämnåriga istället för en massa tradiga pedagoger, antar jag, hihi!
Annars så hade de bara lovord. Han var alltid så snäll mot sina kompisar, aldrig trotsig, lugn och harmonisk var han dessutom. Jätteduktig på de skapande och kreativa aktiviteterna, och han var tydligen väldigt nyfiken och ville hela tiden lära sig nya saker.
Så allt som allt var det en stolt mamma som gick därifrån.
Skönt att veta att han sköter sig på bortaplan iaf, för hemma kan han vara en handfull haha!

Efter utvecklingssamtalet var det dags för barnmorskan.
Lilla älsklingen mådde bra. Han låg runt 137 ♥ slag i minuten och min mage var 35 cm. Han har trängt långt långt ner i bäckenet, och är nu helt fixerad, och hon sade att han var startklar. Härligt att höra tycker jag!
Hon trodde jag skulle slippa gå över tiden iaf! Hoppas hon har rätt!

Hoppas ni får en skön start på veckan vänner!

syskonvagnen

Nu har jag fixat klart syskonvagnen också. Den blev fin tycker jag själv :)
mysig lördag

Hej rara ni! ♥

Idag har varit en mysig men uttröttande dag.

Jag har storstädat hela huset, nedervåningen på förmiddagen och övervåningen på eftermiddagen. Otroligt vilken ansträngning det är när man är höggravid.
Har dammat, dammsugat och moppat hela huset. Inklusive nya delen, som för övrigt är färdig nu. Vi har inrett Vincents rum färdigt, men lamporna är inte på plats än. Därav inga bilder.
Ikväll har vi börjat inreda datorrummet. Vi har satt in sekrettären det vill säga, haha! Och kollat på soffor på Blocket och Ikea. Det blir en tvåsitsig Ektorp soffa där uppe skulle jag gissa. Dom är så himla fina! Älskar dom.

Vi har varit hundvakt åt vår gamla hund Lexie idag. Jimmys föräldrar var i Tyskland över dagen idag. Vi tog tillfället i akt att åka ner till stranden och gå där med Milton pch Lexie. Gud så mysigt det var! Solen sken, det var vindstilla och vi hade bra med kläder på oss,  för kallt var det!
Men hujedamej vad jag fick sota för den promenaden och storstädandet efter det var klart... Jag har knappt kunna gå nu på kvällskvisten, trycket neråt är kraftigt och det känns som att mitt bäcken är totalt söndertrasat. Jag kan inte böja mig överhuvudtaget.
Men jag måste säga att jag tycker det var värt det.
Mitt hem är skinande rent, och jag fick en boost av lycka av havet. Är så lycklig att jag bor i en havsstad.

Nu är det Melodifestivalen. Brolle sjunger nu... Väldigt bra låt faktiskt.

Ha en mysig lördag!
Glöm inte gissa angående Vincents nedkomst ;)


fredag

Hej söta ni!

Redan fredag igen... Mys!

Jag har haft kraftiga förvärkar sen igår. Igår kväll kom de med tjugo minuters mellanrum, och varade 35 sekunder var. Jag lyckades somna ifrån det, men har vaknat hela natten av de envisa sammandragningarna.
Imorse fick jag en så stark värk när jag höll på i köket att jag nästan ramlade ihop. Jag försökte ignorera dem, och åkte till Babyland för att lämna tillbaka en kudde samt att fixa en sak på syskonvagnen. Efter det stod Babyringen på schemat.
Jag skulle lämna tillbaka en skötbädd jag köpt. Båda de besöken gick bra. Sen åkte jag vidare till Mobilia. Men jag fick vända i dörren. Mådde inte alls bra, och jag hade så starka sammandragningar att jag inte kunde gå ens. Och trycket neråt är märkbart större, och kraftigare. Åkte hem, och efter en stund släppte sammandragningarna, och nu under dagen har jag bara haft någon då och då.
Trycket neråt är dock konstant. Emellanåt får jag också som elektriska stötar långt ner i bäckenet och underlivet.

Nu har vi precis ätit god mat.
Jag lagade fläskfilé med stekt svamp och lök och till det åt vi en god rotfruktsgratäng med Karl-Johan svampssås till. Kanongott!
Milton åt ingenting, han är rejält krasslig, över 39 graders feber, som stiger. Han är dunderförkyld, och klgar på magont. Han somnade i Jimmys knä under middagen, lille stackaren... Han fick Ipren och somnade innan huvudet landade på kudden.

Hoppas ni får en mysig helg, fina ni!

bb väskan

Hej sötnosar!

När jag skrev och ville ha tips för vad man skulle ha med sig till förlossningen, och BB, så fick jag en jättebra lista av min goa vän Jenny.
Jag gjorde om, lade till och tog ifrån lite, och gjorde den till min egen.
Jag vet att jag har några gravida läsare, så här har ni min lista. Kan vara bra att ha när det är dags.

Jag har delat in listan i 3 delar:

Min handväska
• Mvc mappen
• Plånbok
• Mobil

Min förlossningsväska
• Kamera
• Videokamera
• Nessesär
• Inneskor
• Linne
• Mjukisbyxor
• Leggings
• Tunika
• Underkläder
• Amningstoppar
• Godis
• Dricka
• Bindor
• Handdukar
• Egna kuddar
• Laddare
• Eget mjukt toalettpapper


Bebisens BB väska
• 3 bodies (varav 2 st omlottyp)
• 3 byxor (varav ett par med fötter)
• 2 mössor
• 2 par strumpor
• 2 pyjamaser
• Overall (för hemgång)
• Tjockare mössa (för hemgång)
• Amningsinlägg
• 3 filtar
• Nappar
• Våtservetter
• IPod

torsdag

Hej hopp alla glada!

Idag har jag och Linnea varit en runda på stan.
Supermysigt!
Vi åt lunch på Gozzip och sen kollade vi lite i affärer. Jag köpte ett par strumpor för 25 kr, galet mycket eller hur! ;)

Nu är Vincents rum helt klart, bara lamporna som ska kopplas in också.
Så idag har jag börjat inreda hans rum. Skötbord, säng, garderob, och fåtölj är på plats. Skötbord är påfyllt med kläder, blöjor, tvättlappar och skötbädd. Garderoben är fylld med söta inredningsdetajer, ett lass med blöjor, sängkläder och handdukar. Sängen är bäddad och sängmobilen upphängd.
Bilder kommer när lamporna är inkopplade och jag har fixat det sista.
Men det känns underbart att ha hunnit så här långt! :)

Annars så är Milton sjuk - igen. Dunderförkyld. Han får vara hemma från dagis imorgon. Suck!

gissning för nedkomst

Ja, nu är det ju bara en månad kvar till beräknad nedkomst, hörni!

Därför är det dags för er att börja gissa vilket datum ni tror han kommer. Gissa gärna även vikt och längd =) Den som har rätt får en liten gåva av Vincent som belöning :)


vecka 36

Min graviditet - BF Tis 15 mar 2011

Din graviditet startade Ons 9 jun 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 23 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).

 
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 15 mar 2011
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Jag: Jo visst känns det som att mina organ är ihoppressade till max. Jag har under hela graviditeten gått färre gånger på toaletten (och då menar jag inte pee-pee) men nu är det efter varenda gång jag ätit. Tarmarna har verkligen noll plats numera. Sorry för the details haha!
Förlossningen börjar bli mer och mer närvarande i mina tankar. Jag känner mig väldigt peppad, spänd av förväntan och jag riktigt längtar efter att det ska starta. I v 37, alltså om en vecka, gick slemproppen med Milton. Så nu håller man utkik hela tiden, haha.
Det känns som att man varit gravid i en halv evighet, fick ju reda på det i v 4! Men ändå har det gått så himla mycket snabbare denna gången, om man jämför med när jag väntade Milton. Det är dubbelt det där.
Känns galet att man inte ens har 40 dagar till BF längre!


bb-väskan

Gokväll!

Har ni haft en bra tisdag?

Jag har börjat packningen av BB-väskan till Vincent.
Men jag tycker det är svårt... Hur mycket behöver man ha med sig, och vad?
Än så länge har jag stoppat ner tre bodys, varav två omlottyp. Tre par byxor, ett par med fötter. Två pyjamaser med fötter och två par strumpor.
Behöver man mer i klädväg? Eller har jag för mycket med till honom? Man vet ju inte hur länge man blir kvar heller..
Sen behöver man väl blöjor, våtservetter, kanske någon napp, salva.. Men mer då?
Och väskan till mig själv? Vad ska den innehålla?!
Tips önskas!
Det låter som jag är förstföderska haha! Men Gud, det är ju tre år sen sist! Jag känner mig som jag gör detta för första gången haha!


måndag

Måndag igen...

Idag har jag kört tvättmaraton!
Jag har tvättat hela familjens veckortvätt plus bebisens alla 56kläder, alla hans filtar, påslakanset och lakan... Jag har även strykit alla sängkläder till bebisen. Jimmy sade att det nog var mina mammahormoner, för han hade då aldrig sett mig stryka våra sängkläder innana haha! Ja,d et kan nog stämma det hihi!
Men nu är det gjort, och det är extremt skönt!
Har även tvättat skötväskan, och imorgon tänkte jag börja packa den...

Här hemma så har vår lilla son drabbats av ett svårt beroende. Och inte vilket beroende som helst. Nej, det är den värsta drogen av dem alla. Nämligen nappen!!!
Nappen ska vara inne i munnen at all times! Han kan bara inte leva utan den. På allvar. Den ska vara i när han leker, i när han pratar, i när han sover, i när han åker bil, ja till och med helst när han äter. Så igår fick jag bara nog!!
Jag började "Operation: Avvänjning Napp". Han får ha den enbart när han ska sova eller åka bil. Men heliga maria vilken liv det blev!!! Han skrek något så in i norden!! Han var helt förstörd... Och inte blev det bättre idag, efter dagis. Då bröt helvetet lös kan jag berätta... Han skrek nog i iallafall en timme utan avbrott. Han skrek hejdlöst, han kastade alla leksaker runt i rummet med en jäkla kraft, och han slängde med sin dörr hårt hårt flera gånger. Jag har aldrig sett han så här fly tosig som han var!
Insåg att han verkligen varit beroende. Av sin napp. Galet.
Behöver jag ens säga att han blev överlycklig när han skulle lägga sig, och fick sin älskade napp?
Hoppas det blir lättare imorgon...


vaggorna

Nu har jag tvättat allt till Vincent och även bäddat vaggorna..


Denna vagga ska vi ha här nere i lekrummetOch denna ska vi ha i vårt sovrum


Vad tycks?


helgen

Hej gullungar!

Hoppas ni mår bra?

Med tanke på de senaste dagarnas blogghändelser, så har jag nu valt att sätta lösen på bloggen igen. Jag vill inte att människor som inte vårt bästa för ögonen, ska ha tillgång till vår blogg,s om ju faktiskt spreglar stor del av vår vardag, och vårt privatliv.
Jag hoppas att ni som nu fått lösen, respekterar att vi inte vill att någon annan ska ha tillgång till det, och att ni hålelr det för er själva, och inte ger det vidare.
Det känns otäckt det som hände. Jag vet - det var inget hot eller liknande, eller några jättehemska kommentarer, men det ahr aldrig hänt förut, att någon varit otrevlig eller elak på bloggen. Trodde inte jag hade någon läsare som inte vill vårt bästa.
Nu hoppas jag bara innerligt att det inte är någon av våra "vänner", som utger sig för att vilja oss väl, men innerst inne missunnar oss lyckan, alltså en ulv i fårakläder.
Känns bara obehagligt att inte veta vem det är.

Igår åkte jag och Milton till mina föräldrar. Det var mysigt - as always.
Nu är vi hemma igen, och det är så härligt! Även när vi bara är borta en natt, så saknar jag ihjäl mig efter Jimmy. Superlöjligt - jag vet! Är bara så sjukt van vid att alltid ha honom nära.
När jag kom hem, så hade han överraskat mig med att måla skötbordet vitt. Det blev så himla fint hörni! Älskar verkligen my handy man! ♥

Jimmy lägger Milton nu, och jag har lite soft egentid i soffan. När Milton somnat ska jag och älsklingen ta ett varmt bad och sen kolla på Solsidan och Hipp Hipp.
Myspys!


Ha en härlig söndagkväll!


svar till anonym

Oj oj oj här händer det grejor! Uppenbarligen någon som är duktig avis här....

För att svara dig själv så för det första: Ja, jag är sjukskriven.
Jag har svår foglossning och massor av förvärkar, och är därför sjukskriven från mitt arbete - inte från mitt liv.
Jag arbetar för din information i Kvällspatrullen, där man arbetar själv i hemtjänst på kvällen. Man har extremt stor belastning, både fysiskt mentalt och arbetsmässigt. Vi har alla tunga lyft i princip själva, och många av våra vårdtagare är både tunga och aggresiva. Vi har i snitt 40 patienter vi ska hinna med på max 6 timmar. You do the math!
Jag ville själv inte bli sjukskriven så tidigt i graviditeten, men både min läkare och försäkringskassan själv sade till mig att det var omöjligt för mig att fortsätta arbeta, eftersom jag fick foglossning redan i v 12.

För det andra: Jag är inte ute och shoppar var eviga dag.
För det mesta så ligger jag hemma på soffan och är praktiskt taget helt rörelsehindrad. Jag har så ont att jag inte ens klarar att lämna och hämta mitt eget barn på dagis längre, då jag är helt oförmögen att böja mig.
Sen har jag, tack och lov, vissa dagar där jag mår betydligt bättre, och då tar jag till vara på dessa dagar, för att förbereda för vår högt älskade ofödda sons ankomst.
Med ett barn är där otaliga saker som måste vara på plats innan det föds. Om du inte vet detta, så har du uppenbarligen inga barn.

För det tredje:
Om du har problem med mig, och mitt liv, varför är du anonym? Tycker du inte själv det är ganska fegt? Varför inte stå för dina åsikter istället?


Till alla mina underbara vänner:
TACK för att ni står upp för mig och försvarar mig inför såna här små små människor... Det betyder oerhört mycket! Är så glad att ni hoppar till mitt försvar! Älskar er och min fantastiska sambo som är helt underbar och alltid ställer upp för mig och våra barn! ♥

de sista förberedelserna

Idag har jag och Linnéa varit ute och shoppat.
Det blev först IKEA och sen Babyringen.
På IKEA åt vi först lunch, och sen köpte jag ett ihopfällbart skötbord, enligt bilden nedan.


Vi ska ha det nere i lekrummet. Smidigt och bra. Man slipper gå upp vareviga gång man ska byta blöja, och när man inte använder det så är det bara att fälla ihop det. Kanoners!

På Babyringen handlade jag en hel del.
Blev en jättefin skötbädd, marinblå med vita prickar. Två bäddset för vagga. En i samma som skötbädden, och ett som är marinblått med vita stjärnor. Köpte även ett Labanunderlakan, två spjälskydd, ett för vagga och ett för spjälsängen. Till vaggan blev det marinblått med beige stjärnor, och till spjälsängen blev det vitt med vita medaljonger. Sen blev det också frigolittermos, två pyjamaser i stl 50, och ett par Labanstrumpor.
Det enda jag inte hittade var gipsmage, men ska köpa det¨på Apoteket.

När jag kommit hem vilade jag en timme, sen åkte jag och älsklingen och hämtade den nya vaggan. Nu ikväll har vi målat spjälsängen färdigt, och Jimmy har målat den nya vaggan superfin. Så nöjd! ♥

Nu är det praktiskt taget helt färdigt där uppe på nya ovanvåningen. Det är tapetserat, golv är lagt och allt... Det enda som är kvar är lister, lite målande av fönsterkanter och fönsterbänkar som ska dit och lampor ska kopplas in. Det ska Jimmy försöka få undan i helgen, och jag och Milton åker till mina föräldrar.
Jimmy ska även måla om skötbordet, sen ska jag börja inreda Vincents rum i veckan. Jag ska tvätta alla 56kläder i veckan plus alla sängkläder och filtar. När jag gjort det ska alla möbler i Vincents rum på plats, och jag ska fylla skötbordet med skötbädd, blöjor, salvor och kläder ska i lådorna.
Sängen ska på plats i hans rum, sängmobilen ska upp, söngen ska bäddas...
Jag ska få hem min fina amningsfåtölj, ett vitrinskåp ska upp på hans rum, sen efter det är allt klart.
Tror inte allt blir klart nästa vecka, men iallafall säng och skötbord.

Den nya vaggan ska upp på vårt rum, och den ska bäddas fint.
Jimmy har lagat båda vaggorna, som båda två var skrangliga. Den första vaggan vi köpte ska bara bäddas, och stå här nere.
Vagnarna ska bäddas med lakan, kudde och filt.

När jag gjort allt detta, kommer det komma bilder... Roligare när allt är färdigt och fint. Kanske kommer lite pö om pö också.

Ha nu en riktigt skön helg vänner!


torsdag

Hej sötingar!

Allt bra med er hoppas jag?

Idag har det varit en till härlig dag.
Men trött. Jag är så trött, så trött. Mår illa mellan varven, särskilt om jag inte ätit på flera timmar, eller när jag ätit för mycket.
Men, vänner... Nu har jag nått mitt sista delmål.. Vecka 35!! Det är stort. Nu är det bara slutmålet kvar. Att föda ut vår lilla groda. Det ser jag verkligen så extremt mycket fram emot. Jag känner mig riktigt peppad! Inte alls rädd för smärtan, bara förväntansfull och spänd.
Eftersom jag blev igångsatt sist, så har jag ju inget att jämföra med. Jag vet inte hur det känns när det startar av sig själv. Vet inte hur det känns när de riktiga värkarna startar av sig själva, vet inte hur det känns när vattnet går, och du inte ligger i en förlossningssäng redan. Så det är väldigt spännande! Känns lite som att jag gör det för första gången. Hihi!


Färsk magbild från imorse


Idag var det dags för lunch med tjejerna från vattengympan för gravida. Har ju lärt känna fyra helt underbara tjejer därifrån, som jag är så glad för! Alla har fått sina bebisar, utom jag. den första kom i mitten på december, och den sista pluppade ut för 6 dagar sen. Bara jag kvar. Åh vad man längtade idag, när man såg tre av dom.


Sebastian, 6 dagar
Nellie, 1 månad
Emil, 1½ månad

En kompis till mig ringde ikväll och undrade om vi var i behov av vagga. Det är vi egentligen inte, men den vi köpte är ganska ranglig, så jag bad om att hon skulle skicka en bild. Det gjorde hon, och Gud vad kär jag blev direkt! Den var fin! Så det slutade med att vi ska hämta den imorgon! Detta är en vagga helt i min stil, en dröm! Vi tänkte så här, att vi lagar den andra vaggan, och har den här nere. Den fina vaggan köper vi, och har i vårt sovrum. Kanon! Sen säljer vi kanske den första vaggan vi köpte. Vi får se.


Är den inte ljuvlig?

Ta hand om er!


härlig onsdag!

Halloj gullisar!

Idag har varit en riktigt bra dag, trots ihålliga förvärkar sen i morse.

Den började med besök på Center Syd med Annelie och lilla Minna som sällskap. Vi hade någar mysiga timmar där, coh det var riktigt soft att gå där, då det var helt folktomt. Handlade dock inget, bytte bara en body som gik isönder i tvätten åt Vincent.

Efter vi var klara på Center Syd så skjutsade Annelie hem mig till Linda och Alina, då dom hade lånat min bil. Jag tog med mig Alina hem, och vi hade 3 underbart mysiga timmar på tu man hand. Supergosigt! Lillan sov nästintill hela tiden, och jag somnade också med henne i min famn.
Milton kom hem från dagis vid 1630 och när han fick syn på henne, blev han eld och lågor. Han fullkomligt älskar henne! Det bådar väldigt gott inför kommande storebrorsrollen!

Jag har haft ihärdiga förvärkar precis hela dagen, utan avbrott. Det värker och trycker på där nere, och sammandragningarna är ständiga. Vincent bökar och stökar i magen som bara den. Jag får svårt att andas emellanåt.

Har ni haft en fin onsdag?


inköpslista

Det blev inga inköp idag till bebis, eftersom Linnéa och Julia är sjuka där hemma.
Det får bli nästa vecka istället!

Får skriva ner en inköpslista här så att jag kommer ihåg vad vi ska köpa.

* Skötbädd
* Spjälskydd till spjälsäng
* Spjälskydd till vagga
* Gipsset till gipsmage
* Pyjamas i stl 50
* Amningsfåtölj
* Blöjor
* Kudde och täcke till spjälsängen

Har varit hos barnmorskan idag. SF mått var 34, prinsens hjärtljud låg på 140 slag/minuten, blodtryck 110/75. Har emellanåt hårt tryck neråt. Svårt att gå.

Ha en mysig dag!

RSS 2.0
test
test