julfika

Idag har vi då äntligen avnjutit den stor julfikan =)

Tyvärr var det en hel del folk som hoppade av, men vi blev ändå 7-8 stycken. Det var jättemysigt och gott kan ni tro!
Jag var dålig med kameran, men fick lite bilder på själva gottebordet iallafall!
Idag går vi in i vecka 28, här kommer en liten sammanfattning av den veckan.

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Jag: Jag har allt mer problem med andningen om kvällarna, jag blir andfådd oh ibland så får jag jättesvärt att andas. Det känns som att det är bebis precis överallt, och att han trycker på precis alla organ. Känner att det blir allt tyngre för var dag som passerar... Foglossningen är värre än nånsin, och vissa dagar är jag bara helt knäckt.
Vincent har blivit allt mer aktiv, och om kvällarna runt 19, är han helvild. Ibland så vild att jag blir alldeles full i skratt! Alldeles underbart är det att känna honom kicka runder inne i magen!


Här kommer helt färska magbilder!
Hoppas ni får en mysig kväll!


Kommentarer
Postat av: Sandra Hörnfeldt

gumman det ser jätte gått ut alltihopa. du verkar vara jätte duktig på att baka ju :)Magen ser jätte fin ut, nu tror jag att tiden kommer gå fort :)

2010-12-17 @ 09:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
test
test