Avlastning

Gokväll i stugorna!

Psykologerna har pratat med oss om vikten i att få avlastning. Att det är väldigt viktigt att vi får hjälp och stöd så vi orkar i längden. Att få avlastning kan se olika ut. Man kan tex få en stödfamilj genom kommunen men det känns inte aktuellt i nuläget. Det hade känts som ett nederlag och misslyckande för mig. Det är vi som satt dessa älskade ungar till världen och det är upp till oss att klara av att ta hand om dom! 
Ett annat sätt att få avlastning är att man börjar titta efter möjligheter i sitt befintliga sociala nätverk med familj och vänner. Vi är inte dom som vanligtvis ber om hjälp och det tar fortfarande emot ganska mycket att göra det. Men vi har insett nu att det nog är tvunget om vi ska hålla oss över vattenytan på lång sikt... Gensvaret har blivit bättre än vi trott. Både mina föräldrar, min syster och min morbror med familj kan tänka sig att ställa upp ibland. Även en av mina bästa vänner som själv har tre barn, varav ett av barnen också har diagnos kan tänka sig ställa upp! Känns fantastiskt. Är någon annan av er där ute sugna på att finnas till hands med avlastning är det bara att hojta, vi är tacksamma för all hjälp... Det behöver inte bara gälla Milton, utan de andra barnen skulle också gynnas av detta.
Idag är Milton hos mina föräldrar över natten, så mysigt för honom. 

(null)


Kommentarer
Postat av: Kristina

Du får absolut inte känna det som ett nederlag med hjälp, vi är bara människor och vi gör så gott vi kan, vi finns här med så tveka inte att höra av dig om det är något, Vi är vana vid att ha huset full av barn ❤️. Alla är välkomna här .
Massa kramar till er alla, fortsätt kämpa på och glöm inte att ni är inte ensamma ❤️😘

2018-02-03 @ 22:20:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
test
test