Tunga dagar...

Det är riktigt tungt nu. Vi har haft 10 veckor av pågående sjukstuga och still going strong. Vi har precis fått reda på Miltons diagnoser och det är mycket att smälta. Parallellt med detta så har Milton accelererat i sina utbrott. Han har börjat använda hemska ord emot mig och räcker även fuck you till mig.. Det har tagit hårt på mig och jag har haft flera dagar i rad där jag brutit ihop på kvällarna... Känner hur jag faller ihop mer och mer och hur tungt det är. 
Jag känner hur desperat jag saknar "den gamla" Milton. Ni som känner honom sen han var liten vet hur FANTASTISKT SNÄLL och genomgo han var! Han var så otroligt osjälvisk, varm, kärleksfull, ansvarsfull och lillgammal. ALDRIG att han nånsin klagade på när lillebror skrek, och det gjorde han mkt! Han berättade dagligen för mig hur fin han tyckte jag var, att han älskade oss, osv... Jag saknar min fina fina älskade pojke!!! Jag vet att han är där innerst inne, men diagnoserna är väldigt duktiga på att dölja honom. Det är en stor sorg 💔


Dålig respons

Hej allihop!
Hoppas ni har en skön kväll! 
Ville kort nämna något...
Ni är ändå en hög människor som fått lösenordet till denna blogg. De jag gett lösen är dom jag trodde ändå bryr sig om oss, och har tagit för givet att ni inte bara läser av ren nyfikenhet. Anledningen till att jag har bloggen är av två anledningar; 1) att få ventilera mina tankar och känslor och 2) att få stöd genom det tuffa vi går igenom. 
När jag skrev om Miltons diagnoser så är det över 30 personer som läst och endast 2 kommentarer. Det är alltid samma människor som kommenterar. Men ni andra? Är detta bara en blogg ni läser för underhållning? Detta är en högst privat blogg där ni fått insyn i vår privata sfär. Ni har blivit tilldelade ett förtroende. 
Hade jag inte velat ha feedback och stöd hade jag valt att skriva dagbok istället... 😘

Återkoppling Bup

Hej!
Idag har vi varit på återkoppling på Bup och fått veta vilka diagnoser Milton har. Han har blivit diagnostiserad med ADHD och IED och även en tredje diagnos som heter "problematik i familjerelationer". Den tredje är ingen diagnos man öppet säger men den är ändå en egen diagnos, men det har han blivit diagnostiserad med för att synliggöra att den problematiken också finns. Men det är ADHD och IED man säger utåt.  
På fredag och måndag ska han få göra begåvningstester iom hans svårigheter med inlärning i skolan. 
Ett läkarbesök är också remitterat för att diskutera medicinering. 
Jag och Jimmy är anmälda till en föräldragrupp för föräldrar till nyligen diagnostiserade barn, och senare fram kommer vi få gå föräldrarutbildning som är riktat till föräldrar med explosiva barn. 
Så mycket information att processa idag men ändå en sten som lyfts från våra axlar. En bekräftelse på att vi hade rätt. Att vår magkänsla stämde. Älskade dyrbara Mille 💙

(null)

 

Möte med kurator ang studie inom barnpsykiatrin

Hej!
Vi har fått möjligheten att vara med i en studie inom barnpsykiatrin. Ross Greene har skrivit de välkända böckerna om explosiva barn. Hans metod är välkända och humana. 

En kurator på en skola har kontaktat oss och vill testa denna metod på Milton. Jag och hon sågs själva för två veckor sen och idag träffade hon Milton också för första gången. Studien går ut på att man ska identifiera några av Miltons problem, och sen jobba för att hitta nycklar för att göra dessa problem mer lätthanterliga. 
Vi sågs på Espresso House på emporia och jag gav Milton en rejäl fika för att få honom att piggna på sig efter en lång skoldag. Men han var så otroligt ofokuserad. Han brukar kunna skärpa sig och hålla sig samman när det är nya människor vi träffar. Men herregud som han höll på! Satt på pallar ock gungade, slängde med min väska så allt ramlade ur, lade sig på soffan mitt i samtalet... och då satt vi ändå bara där max 30 minuter... Hade förväntat mig mer av honom, han brukar kunna klara av sånt här... 
Hoppas denna studien leder till nånting.. 

(null)
Min fina kille innan han tappade tålamodet ♥️
Avlastning

Gokväll i stugorna!

Psykologerna har pratat med oss om vikten i att få avlastning. Att det är väldigt viktigt att vi får hjälp och stöd så vi orkar i längden. Att få avlastning kan se olika ut. Man kan tex få en stödfamilj genom kommunen men det känns inte aktuellt i nuläget. Det hade känts som ett nederlag och misslyckande för mig. Det är vi som satt dessa älskade ungar till världen och det är upp till oss att klara av att ta hand om dom! 
Ett annat sätt att få avlastning är att man börjar titta efter möjligheter i sitt befintliga sociala nätverk med familj och vänner. Vi är inte dom som vanligtvis ber om hjälp och det tar fortfarande emot ganska mycket att göra det. Men vi har insett nu att det nog är tvunget om vi ska hålla oss över vattenytan på lång sikt... Gensvaret har blivit bättre än vi trott. Både mina föräldrar, min syster och min morbror med familj kan tänka sig att ställa upp ibland. Även en av mina bästa vänner som själv har tre barn, varav ett av barnen också har diagnos kan tänka sig ställa upp! Känns fantastiskt. Är någon annan av er där ute sugna på att finnas till hands med avlastning är det bara att hojta, vi är tacksamma för all hjälp... Det behöver inte bara gälla Milton, utan de andra barnen skulle också gynnas av detta.
Idag är Milton hos mina föräldrar över natten, så mysigt för honom. 

(null)


Återkoppling

God kväll vänner! 

Åh vad sliten jag är nu... Bianca har varit sjuk i 2,5 vecka och idag visade det sig varför. Hon har drabbats av mykoplasma som gjort att hon utvecklat en lunginflammation. Mykoplasma är ett sällsamt släkte bakterier som helt saknar cellväggar, dom är liksom trådiga istället. De nästlar sig in och det är svårt att bli av med dom utan behandling. Fö en tjej som Bianca som är immunsystemsvag blir det ännu svårare. Nu har hon dock fått en mycket effektiv form av antibiotika så nu hoppas vi på snabb bättring! Men man känner att man lever....herregud vad trött jag är! 

Idag fick vi post från specialistbup! Tid den 13/2 för återkoppling och antagligen delgivande av eventuell diagnos. Då är det bara jag och Jimmy som ska dit. Ska bli skönt att veta hur vi ska gå vidare! Älskade Milton...han mår inte bra. Bara den veckan Hr det eskalerat rätt mycket! Ikväll var jag ute och åt på Pinchos med en vän men Jimmy ringde mig efter 1,5 h och bad mig komma hem, då det var fullständig kaos här hemma. Milton hade ett av de svåraste utbrotten Jimmy upplevt. Så det var bara att slänga i sig dessert och bege sig hem! Men jag hade en mysig stund ändå! Jimmy är fantastisk som släpper iväg mig så ofta trots hur det ser ut i vårt liv nu... Jag är iväg iaf 2 ggr/månaden och äter ute. Sen är jag på gymmet minst en timme om dagen medans han gör mat med alla fyra barnen hemma... är så tacksam för min man! ♥️

Ha en mysig kväll 💕

RSS 2.0
test
test