barnakuten mm...

Halloj!

Igår så orkade lillfisen knappt äta någonting. Den annars vanligt storätande killen som vanligtvis har matpass på 1-2 timmar/gång har nu bara matpass på 5-20 min/gång, sen somnar han... Han låter dessutom väldigt besvärad i andningen när han ska äta, och även annars också.
Därav åkte jag in med honom igår kväll till barnakuten.
Väl där så var där kaos. Väldigt många väldigt sjuka barn. 5-6 barn som inte kunde andas själva. Jag såg framför mig hur jag skulle behöva sitta där hela natten och vänta på att en läkare skulle titta på honom...
Efter 3 timmars väntetid sade jag ifrån att jag gärna ville komma tillbaks på morgonen istället. Dom tog då en vikt på honom, och lillkillen hade gått upp 200 gram på bara 2 dagar! Helt galet, nu väger han 4500. Uppenbarligen har jag grädde i boobsen även denna gång!

Vi återvände imorse vid 10. Han var då rejält rosslig och snörvlig. Innan klockan var 1030 hade en läkare redan undersökt honom. Hon ansåg att han behövde inhalera adrenalin. Detta ghordes två gånger, och efter det lät det mycket bättre. Vi fick åka hem och nu är det bättre.
Skulle det förvärras igen skulle vi återkomma direkt. Imorgon har han ju varit sjuk i 10 dagar...
Hoppas så att han nu ska bli bara bättre. Vår lille prins!

Idag har jag känt för första gången sen Vincent föddes, att jag har behärskat 2barnsmammarollen helt okej. Jag fixade sjukhuset med lillprinsen själv, sen hämtade jag Milton på dagis. Efter det tog jag båda barnen i dubbelvagnen och gick till Coop och handlade.
Kanske låter som små enkla saker, men för mig som upplevt de två första veckorna som väldigt omvälvande och stundvis väldigt jobbiga, så känner jag mig faktiskt ganska stolt och lättad.

Angående att jag gått över till mjölkfri kost för att skona lillkillens mage, så är jag förvirrad.
Tycker nämligen inte jag märkt samma markanta skillnad, som jag gjorde med Milton.
Jag har hållt mjölkfritt nu i 1½ vecka, och sen några dagar tillbaks har jag även börjat med Minifomdroppar. Inte förräns jag började med dom tycker jag att det blev en märkbar förbättring.
Så fort jag började med dom, så blev han märkbart lugnare.
Nu tycker jag dock det är svårt att veta om det är just dropparna som gjort hela skillnaden, eller att det är först efter en vecka som mjölkproteinet lämnat kroppen, och att det först då märks skillnad på mjölken.
Åh vad svårt!
Får väl kanske testa att äta icke mjölkfri kost en dag och se vad som händer... Ska fråga om lite råd på måndag, då vi ska till BVC.


Vår ögonsten på sjukhuset tidigare idag


Kommentarer
Postat av: Nea- 2barnsmamma till en 08a&09a

Bra gjort Mimmi, klart du ska vara stolt över dina prestationer. Vad skönt att du fick hjälp på akuten och att han går upp fint i vikt. Jobbigt med magont. Har tyvärr inga erfarenheter av magont ( kanse som tur är) men du klurar ut det också det vet jag. Hoppas du vet att du kan prata med mig när du vill och begära avlastning. Jag vill liksom inte tränga mig på.Puss

2011-04-07 @ 20:27:10
URL: http://jamieochjulia.blogg.se/
Postat av: Jenny

Kram på dig vännen.

Skönt att det varit en bra dag trots besök på barnakuten och vilken lättnad att han ändå kunnat gå upp så fint i vikt trots den jobbiga andningen.Jag tror på Minifomen om jag ska rösta på något. Berätta gärna vad BVC säger.

Längtar efter en träff. Kanske om ett par veckor?

Kram

2011-04-07 @ 23:10:37
URL: http://idetgulahuset
Postat av: Jenny

Glömde ju säga hur fin han är er prins. Vilken goding!

2011-04-07 @ 23:12:19
URL: http://idetgulahuset

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
test
test